Biljettips

Eftersom detta är en sida som handlar om biljetter till olika föreställningar och evenemang så tänkte vi därför bjuda på några tänkvärda tips för dig som ska införskaffa dem.

Biljetter

Va ute i tid

Detta gäller nästan allt vad som innefattas biljetter vare sig det handlar om biljetter till en fotbollsmatch, teater eller en flygresa. Men om vi ser till just evenemangsdelen så är det framförallt viktigt att vara ute i tid om det handlar om något som du vet att det kommer bli rusning till för biljetter. Det som därför är att föredra är att om möjligt förhandsboka biljetterna, annars så är det en klassiker som måste tas till – köande.

Dock så är du inte längre nödgad att köa hela natten utanför ditt lokala ATG-ombud, men istället får du köa på nätet. De flesta stora evenemangen brukar säljas på Ticnet och där har man ett kösystem för större evenemang där du går in på sajten och får ett könummer. På skärmen ser du hur länge det dröjer tills det är din tur. Anledningen till detta är att servrarna hos biljettförsäljarna inte klarar av den enorma massan av människor som vill köpa biljetter samtidigt. Så därför fungerar det alltså precis som med en vanlig kö, några i taget släpps fram och får köpa sina biljetter.

Misströsta inte

Nästa tips är för dig som inte har haft tid eller helt enkelt missat biljettsläppet. Misströsta inte, det går nästan alltid att ordna biljetter i efterhand även om evenemanget är ”helt uppbokat”. Det finns alltid de som säljer biljetter i andrahand och ibland kan det även komma så kallade eftersläpp av fler biljetter. Det har även blivit allt vanligare att de riktigt stora artisterna släpper en extrakonsert om biljettrycket är riktigt stort. Ett bra exempel på detta är de senaste årens konserter med Bruce Springsteen. Senast så blev det två extrakonserter.

Köp inte direkt i andrahand 

Detta tips går in lite i det förra tipset. Det är förstås inget fel att köpa biljetter i andrahand, men det kan bli rätt så dyrt. Dessa andrahandsbiljetter finns alltid kvar relativt länge, så köp inte direkt från någon som säljer biljetter för dubbla priset. Förutom de tips som ges i förra stycket så kan vi också tillägga att det oftast kommer att finnas biljetter som folk inte har hämtat ut, som du således kan köpa till ordinarie pris.

Om du köper i andrahand 

Om du köper i andrahand, se då till att försäkra dig om att det är genuina försäljare och genuina biljetter du får. På nätet finns tjänster att använda sig av för att undvika att både säljare och köpare blir blåst.