Klädtips till showen

Här kommer några smarta klädtips för dig som ska gå på en musikshow. Beroende på evenemang gäller det att klä sig rätt: 

  • Opera eller klassisk musik – ska du på en finare uppvisning gäller det att kläs sig enligt klädkoden. Kostym eller frack är vanligt. Använd dig av vackra manschettknappar för att stå ut från mängden och särskilja din kostym, speciellt med tanke på att herrkostym har en tendens att se likadana ut. Manschettknappar som de hos Scottsberry bevisar tydligt att de är på väg tillbaka och finns i både roliga, coola och klassiska utföranden. För kvinnor passar det med en finare klänning, men undvik kortkort och mer genomskinliga tyger. Satsa på högklackade skor och en fin håruppsättning för att visa vart du är på väg.
  • Moshpit på konsert – ska du på en fartfylld konsert och planerar att stå så nära scenen som möjligt, måste du vara beredd på att det blir varmt och trångt. En moshpit händer när en stor grupp bestämmer sig för att hoppa och kasta sig mot varandra. Klä dig bekvämt och undvik tjocka lager, för det kommer att bli varmt. Se också till att du ha säkra fickor där du kan förvara dina värdesaker, det är svårt att känna om någon rotar i dina fickor när man står så nära varandra. Se också till att ha med dig vatten utifall det blir jättevarmt.
  • Festival och tältboende – ska du bo i tält i tre dagar behöver du kläder för värme och kyla, försök att hålla dig till kläder som är lättvättade, rätt som det är blir det fläckar på nästan alla plagg. Spara dina finare och dyrare kläder, för det förekommer stölder och vandalisering på festivaler. Ta med en väska eller bälte där du kan förvara en vattenflaska för även om det är svalt ute kommer allt dansande att göra dig uttorkad (och alkoholen!).