Förberedelser inför festligheter

Desto större fest du ska anordna, desto mer att förbereda. Men stressa inte över det i onödan. Gör en lista på allt du behöver tänka på, så kommer saker att falla på plats. Om du har ont om tid så delegera några av uppgifterna. Först och främst, behöver du spåna över tema om du inte redan vet det.

Födelsedag och festligheter

En fest kan vara en maskerad, ett live musik-event, baby shower, födelsedagsfest och så mycket mer. Något som underlättar inköp är att besöka presentbutiker som ofta har mycket av det du behöver samlat på en och samma plats. För färgteman kan du välja de kulörer och tema du önskar på servetter och dekorationer.

Ordna en musiklista

Musik är en av grundbultarna på en fest. Ordna en lista med musik som passar både tema och som gästerna kommer att gilla. Du kan be dina gäster om förslag på musik som de tycker om, antingen fritt eller från en lista du redan har där de kan få välja sina favoriter.

Klädkod

Att be dem som kommer klä sig högtidligt ger ett extra skimmer till festen. Det uppstår naturligt ett samtalsämne om hur gästerna tolkat inbjudan och vad de kommit på. Passande smink är också en del av förberedelserna. Du kan handla makeup online för att få dig att känna dig riktigt festfin.