Musikalbiljetter utanför Sverige

I Sverige så har vi genom åren haft en del artister som gjort karriärer som musikalartister, somliga på hemmaplan, somliga har begett sig utomlands och prövat lyckan, och framförallt då i London.

Broadway eller London

Det finns ett par platser i världen där musikalscenerna är hetare än någon annanstans. Det ena är Broadway i New York, det andra är i London på diverse scener. Att de flesta svenskar väljer att åka till London för att titta på musikaler är ju inte speciellt konstigt med tanke på att det är betydligt mycket närmare – och billigare att ta sig till London än New York. Om man dessutom tittar på utbudet av musikaler i London så är det dessutom minst lika digert som det är på Broadway.

Länken i ovanstående stycke gick till företaget GO Music Travel, som är ett företag som säljer biljetter till bland annat just musikaler i London. så är ni redan nu intresserade av att se en musikal, ja då har ni redan sett vilket digert utbud man har bara en flygstol till London bort.

Svenska musikalartister

Det finns som sagt en del svenskar som har lyckats mycket bra som musikalartister och blivit kända världen över. Den som kanske lyckats allra bäst är förmodligen Tommy Körberg, som spelade i musikalen Chess. Musikalen hade premiär 1986 och efter det datumet så har Körberg sjungit rollen inte mindre än vid 642 tillfällen. 2002 så sattes Chess dessutom upp även i Sverige där Tommy Körberg deltar tillsammans med andra välkända röster som exempelvis Helene Sjöholm. Många brukar tycka att som helhet så är Chess en fantastisk musikal, men det är när finalnumret, förstås sjunget av Körberg, kommer, som håret reser sig på armarna hos publiken. Se och lyssna själv varför.