Evenemang värda ett besök

Det formligen kryllar av evenemang i Sverige, stora som små. I den här artikeln tipsar vi om tre kommande musikevenemang som är väl värda ett besök: en festival, en konsert och en musikal.

Festival

En riktig specialare är festivalen Gothenburg Sound som i januari 2015 samlar en drös hårdrocksband. Som namnet på festivalen antyder är det hard metal från Göteborg och västkusten som är ”Göteborgssoundet”. Flera etablerade band som Dark Tranquillity, Dimension Zero och Intoxicate kommer att stå på scenen och fler lär bekräftas under hösten.

Musikal

Ett exempel långt från hårdrock är musikalen Livet är en schlager, som går upp på Cirkus i Stockholm den 11 september och spelas där hela hösten 2014. Musikalen bygger på filmen med samma namn men har fått ett helt nytt manus av Jonas Gardell och även en del nyskriven musik. Scenen blir stjärnspäckad med namn som Helen Sjöholm och Peter Jöback. En garanti för humorn står Johan Glans och Måns Möller för. En musikalisk upplevelse och en mycket rolig sådan blir det för de som bokar biljett och besöker Cirkus under hösten.

Konsert

Förra årets konsert med hiphopduon Mobb Deep blev inställd på grund av problem med visum för de två rapparna Kejuan ”Havoc” Muchita och Albert ”Prodigy” Johnson, vilket inte ska hända i år. De uppträder på Berns söndagen den 24 augusti och har då ett helt nytt skivsläpp i ryggen. Dubbelalbumet The Infamous Mobb är efterlängtat hos de båda hiphoparnas fans. Duon har sålt över tre miljoner album totalt vilket gör dem till en av de mest framgångsrika hiphop-akterna genom tiderna.